Zon op Uitgeest

Project – voorinschrijving

Als uw dak niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, kunt u toch profiteren door te investeren in zonnepanelen in het project Zon op Uitgeest. En met de postcoderoos regeling krijgt u dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op de energierekening én u deelt in de opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Let op: omdat u niet zelf zonnepanelen aanschaft maar certificaten vermelden wij dat u belegt buiten AFM-toezicht.

Postcoderoos, wat is dat?

Deze fiscale regeling verlaagd tarief geeft recht op een korting op de energiebelasting als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op een dak of grond in de buurt. Voorwaarde is dat de deelnemers in de buurt wonen, dat wil zeggen binnen een zogenaamd postcoderoosgebied, kleinverbruikers zijn (aansluiting tot 3 x 80A) en samen een coöperatie of vereniging van eigenaren vormen. Ook bedrijven met een kleinverbruikers aansluiting kunnen meedoen.

Belastingkorting

De verlaging tot nihil van het tarief van de eerste schijf van de energiebelasting wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de deelnemers, tot maximaal het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar.  Deelnemers van Zon op Uitgeest komen in aanmerking voor deze belastingkorting. Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom.

Voor uitleg over deze regeling kijk op de website van Zon op Nederland .  Voor meer uitvoerige informatie of het raadplegen van vaak gestelde vragen over de postcoderegeling kunt u terecht bij onze partner Hier Opgewekt om het kennisdossier te openen.

Wat kost het?

De kosten zijn op dit moment nog niet exact bekend maar de inleg ( investering) heeft u bij, de huidige belasting en stroomprijzen, in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend en daarna zijn de opbrengsten voor u pure winst! Bovendien besparen we per deelnemer ca. 1600kg CO2 uitstoot per jaar!  Een indicatie van de prijs van een certificaat (vergelijk investering van 1 paneel) kunnen we wel geven deze zal ca. € 325,– incl. btw zijn.  Bedragen zijn onder voorbehoud.

Interesse? Schrijf je gratis in!

Heeft u interesse om deel te nemen in dit project voor een gemeenschappelijke zonnecentrale? U kunt zich, geheel vrijblijvend, inschrijven voor dit project.

 Postcoderoos:

1902, 1906, 1911, 1921, 1963, 1967,
1488, 1489, 1525, 1536, 1562, 1566

Hoe werkt het?

Klik voor vergroten / downloaden.